Ontmoet Katelijne - VP&P
Search Icon
×

Interview


Ontmoet Katelijne

Net binnen. Katelijne is begin september als consultant gestart bij VP&P. Hoe heeft ze haar eerste maand ervaren?

Hoe ben je bij VP&P terechtgekomen? 

Voordat ik bij VP&P begon, deed ik een traineeship bij ORMIT waarbij ik verschillende opdrachten heb gedaan bij uiteenlopende bedrijven. Eén van deze opdrachten was bij een financiële instelling, waar ik werkte binnen de Know Your Customer (KYC) organisatie. Dit is een hot topic binnen de financiële sector. Tijdens deze opdracht werkte ik samen met een aantal VP&P’ers. Na mijn traineeship ben ik gaan nadenken wat ik hierna wilde doen. De financiële sector, het type opdracht en de mensen met wie ik werkte, maakte dat ik nieuwsgierig werd naar VP&P. Ik heb opgebeld en werd uitgenodigd voor een kop koffie om te zien hoe VP&P te werk gaat. Dit klonk meteen goed!

Wat maakte dat je ‘om’ was? 

De fijne en open gesprekken tijdens mijn sollicitatie en de pittige case in de laatste selectieronde. Tijdens mijn sollicitatie heb ik met meerdere VP&P’ers gesproken, zodat ik een goed beeld kreeg wie mijn collega’s werden. Ik werd enthousiast van de ondernemende en hechte sfeer van het kantoor waar de lijnen kort zijn en de cultuur informeel. In de laatste ronde heb ik een uitdagende case gemaakt, waarin mij werd gevraagd een projectvoorstel uit te werken. Toen was ik echt om! Hierdoor wist ik dat ik bij dit kantoor inhoudelijk veel kan leren en groeien. 
 

Hoe waren je eerste weken? 

Op mijn eerste dag lag alles klaar; een geïnstalleerde laptop en telefoon, de sleutel van een nieuwe auto en een agenda vol met kennismakingsgesprekken. Het is natuurlijk een gekke periode om te starten middenin Corona, maar ik voelde mij meer dan welkom. In de eerste weken was er tijd om te landen bij VP&P op kantoor en iedereen te leren kennen. Ook fijn, ik werd direct gevraagd om inhoudelijk mee te denken over projecten. Hierdoor krijg je een nog beter beeld van de samenwerking en hoe divers de opdrachten kunnen zijn. Door de openheid onder collega’s en de gemoedelijke sfeer, voel ik me nu al helemaal thuis. Conclusie; mijn eerste weken waren goed! 

Hoe ziet de komende tijd voor jou eruit bij VP&P? 

Ik start binnenkort bij mijn eerste opdracht. Spannend natuurlijk. Een eerste opdracht is altijd even aftasten. Daarnaast ziet het er naar uit dat ik meteen al veel verantwoordelijkheid krijg binnen de opdracht. Gelukkig kan ik alle collega’s vragen om hulp en bellen om even te sparren. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Verder wil ik graag mijn kennis van de financiële sector vergroten. Hier is alle ruimte toe. Er wordt vanaf dag één gestimuleerd om te kijken hoe je je verder persoonlijk kan ontwikkelen.