Robotic Process Automation - VP&P
Search Icon
×

Robotic Process Automation; building blocks bij het creëren van oplossingen

Robotic Process Automation; building blocks bij het creëren van oplossingen


Consultants van Kofax – als één van de internationaal leidende organisaties op het terrein van robotics – namen recent tijdens een kennissessie netwerkpartners en relaties van Voogt Pijl & Partners mee in de mogelijkheden die er zijn én die er komen.
Op vele plekken in de financiële sector zijn er toepassingsgebieden voor robotic process automation (‘rpa’). Met name waar mensen repeterende handelingen verrichten in administratieve omgevingen. Consultants van Kofax – als één van de internationaal leidende organisaties op het terrein van robotics – namen recent tijdens een kennissessie netwerkpartners en relaties van Voogt Pijl & Partners mee in de mogelijkheden die er zijn én die er komen.

Swivel chair automation

Zeker daar waar herhaalde afwegingen op basis van business rules te ‘vangen’ zijn, kun je al snel de afweging maken om robotics te hanteren. Dat geldt ook voor situaties waar informatie niet ‘vanzelf’ ontsloten wordt en mensen van scherm naar scherm moeten switchen om zelf connecties te maken tussen informatiebronnen. Het domein van de zogenaamde ‘swivel chair automation’.

Robotics is één van de ‘building blocks’ bij het creëren van oplossingen

De mogelijkheden om informatie te ontsluiten (PDF of Excel), documenten te lezen en te interpreteren, sites te benaderen en te ‘lezen’ tot en met eventueel nog aanwezige ‘green screens’ geeft kansen voor verbetering, vereenvoudiging en efficiencyverhoging. Want after all, robots draaien indien nodig 24/7 en kunnen op hoge snelheid repeterende activiteiten zeer secuur uitvoeren. Voor Voogt Pijl &Partners is dit één van de building blocks bij het creëren van oplossingen op onder meer het terrein van wet- en regelgeving voor financiële instellingen. Bijvoorbeeld KYC processen hebben nog steeds een hardnekkig forse handmatige component in het informatieproces en zijn helaas vaak nog bovenmatig arbeidsintensief.

De bijeenkomst met Kofax voor netwerkpartners en relaties om verder te verdiepen in de toepassing van robotisering in de praktijk van de financiële sector smaakte – zo oordeelden de aanwezigen – naar meer. Robot process automation is niet meer weg te denken, zeker niet uit de financiële sector!

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Robert

Robert Voogt

Lees meer over Robert
Wouter

Wouter Pijl

Lees meer over Wouter

Volg ons op LinkedIn, regelmatig posten wij updates over onze visie op de sector en over bureauontwikkelingen.