Net klaar met 4th AML? 5th AML volgt snel - VP&P
Search Icon
×

Net klaar met 4th AML? 5th AML volgt snel! De veranderingen van de komende richtlijn voor de banken uiteengezet

Net klaar met 4th AML? 5th AML volgt snel! De veranderingen van de komende richtlijn voor de banken uiteengezet


Op 19 april 2018 bereikte het Europees Parlement overeenstemming over de goedkeuring van amendementen op vierde anti-witwasrichtlijn (4th Anti Money Laundering Directive - AML) die in 2015 is uitgebracht. Deze is slechts kort geleden (25 juli 2018) in Nederland als de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn in werking getreden. Tegelijkertijd is de vijfde Europese anti-witwasrichtlijn (5th AML) op 19 juni 2018 alweer definitief gepubliceerd. De herzieningen op de richtlijn werden in juli 2016 voorgesteld na de aanslagen in Parijs en Brussel, evenals in reactie op de Panama Papers.

Een van de pijlers van Voogt Pijl & Partners is de implementatie van wet- en regelgeving. Tijdens opdrachten en ook in de markt kwamen er toch nog veel vragen kregen over dit onderwerp. Derhalve hebben we de gelegenheid te baat genomen om kort de belangrijkste implicaties uiteen te zetten.Hierboven hebben wij de impact van 5th AML in 30 seconden weergegeven. 
Meer weten? Lees hier onze whitepaper over de veranderingen van de komende richtlijn voor banken. De leestijd van deze whitepaper bedraagt ongeveer 10 minuten.

Voogt Pijl & Partners heeft ruime ervaring in het optimaliseren van processen als gevolg van wet- en regelgeving. Specifiek op het gebied van KYC en CDD. Bekijk bijvoorbeeld eens hier hoe wij, en onze samenwerkingspartners, dergelijke trajecten aanpakken. Werp een blik op onze afgeronde cases of neem contact op met één van onze specialisten.

Michel

Michel Witte

Lees meer over Michel

Volg ons op LinkedIn, regelmatig posten wij updates over onze visie op de sector en over bureauontwikkelingen.