FEC - VP&P
Search Icon
×

Thema's


Wij geven u graag een inhoudelijke verdieping op verschillende thema's

Delen:

Financial Economic Crime

Het doorlopend beheersen van de risico’s op het gebied van ‘Financial Economic Crime’ (FEC) is een bittere noodzaak geworden voor banken en verzekeraars. Zij nemen hun poortwachtersfunctie in het voorkomen van witwassen en terrorisme financiering dan ook bijzonder serieus. Er wordt van hen verwacht dat zij hun klanten goed kennen (KYC, Know Your Customer) door het uitvoeren van klantonderzoek (CDD, Customer Due Dilligence) en het monitoren en filteren van transacties (TM, Transaction monitoring; TF, Transaction Filtering). Na vele jaren van vooral herstel-trajecten zijn inmiddels overal de contouren geschetst van de structurele oplossingen. 

VP&P heeft binnen de vier grootbanken een breed track record opgebouwd, op alle onderdelen van het FEC-gebied. Op basis van onze ervaringen in het leiden van grote FEC transities en hersteltrajecten hebben wij een FEC volwassenheidsmodel ontwikkeld. Hierin worden 5 niveaus onderscheiden en uitdagingen om de stap naar een volgend niveau te zetten. De belangrijkste stap in de FEC transitie bestaat uit het bijeenbrengen van de verschillende activiteiten in een gerationaliseerd systeemlandschap, met gebruik van nieuwe ontwikkelingen in de technologie. In ons FEC volwassenheidsmodel noemen wij dit de ‘Quantum Leap’.

Interesse in ons FEC volwassenheidsmodel, de Quantum Leap of de uitdagingen en oplossingen voor succesvolle FEC transities? Neem dan contact op met de onderstaande experts!
Wereldwijde transactie monitoring optimalisatieImplementeren efficiënte CDD processtraat Groei in FEC volwassenheid door het nemen van de ‘Quantum Leap’ – onze drie adviezen

25-05-2020

De vicieuze cirkel van KYC en hoe Einstein hem zou doorbreken

17-03-2020

Maikel

Maikel Miggelbrink

Lees meer over Maikel
Ruben

Ruben Velstra

Lees meer over Ruben
Michel

Michel Witte

Lees meer over Michel
Lynn

Lynn ten Brummelhuis

Lees meer over Lynn
Ewart

Ewart van der Steege

Lees meer over Ewart
Voor wie wij werken