Voogt Pijl & Partners
Search Icon
×

Expertises


Voogt Pijl & Partners richt zich op de financiële sector (banken, verzekeraars, partijen in de pensioensector en toezichthouders). Hiermee willen wij expliciet toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers creëren.

Innovating organisations

Wij helpen spelers in de financiële sector te vernieuwen. Dat doen we door organisaties wendbaar te maken, samenwerkingsverbanden te moderniseren en nieuwe technologieën te introduceren. Zodat bijvoorbeeld het adviesproces van klanten wordt verrijkt met digitaal advies. Of dat risicoselectie bij verzekeraars wordt verrijkt met big data, of door met artificial intelligence patronen te herkennen in grote hoeveelheden data ten behoeve van transactiemonitoring.

De vernieuwingen leiden er toe dat organisaties zich ook vernieuwen in besturing en inrichting. En dat ze innovatie als constante waarde omarmen. Agile organiseren, tribestructuren of spotifymodellen introduceren zijn actueel, maar zeker niet de enige manier om organisaties te vernieuwen. We hebben een groot scala aan drijvers voor vernieuwend organiseren in de professionele “gereedschapskist” zitten! In onze publicaties geven wij vaak onze mening over vernieuwende organisatievormen.

Wij leggen relevante koppelingen met strategische partners om vernieuwende technologie te introduceren bij onze klanten. Wij hebben daarmee toegang tot data science, artificial intelligence, robotisering en data analytics. Daarmee verbinden wij onze kennis van vernieuwend organiseren met disruptieve technologische mogelijkheden.

Innovating organisations

Voorbeelden van specifieke competenties:
 • Digitale transformatie en Smart Tech
 • Agile transformatie
 • Business model innovatie
 • Besturing en inrichting
 • Efficiencyverbetering en kostenbesparing
 • (Product)rationalisatie en migratie
 • Fusies en overnames

Regulatory & Risk

Wij zijn breed aanwezig in de financiële sector op de actuele thema’s in wet- en regelgeving. Wij helpen organisaties om inzicht te hebben in hun risico’s en risicomaatregelen, om snel te reageren op aanwijzingen of effecten van wet- en regelgeving door de hele organisatie in te bedden. Wij zien dat als vraagstukken die niet alleen in processen, maar ook in gedrag van medewerkers op alle niveaus hun weerslag hebben. We reorganiseren het klant-worden proces en staan naast onze klanten als er onder hoge druk een 100% score op compliance moet worden afgegeven.

Als programmamanagers organiseren wij ook regelmatig de remediation (inhaalacties daar waar de zaken nog niet op orde zijn). KYC en CDD zijn niet alleen ‘vinklijstjes’, maar het zijn vitale elementen in de kernprocessen van banken. Daarom gaan we ook daar de uitdaging aan om met relevante technologie deze processen effectiever en efficiënter te maken: de toepassingen van RegTech. We helpen onze klanten slagen te maken door robotisering in te zetten in de CDD analyses en we ondersteunen met patroonherkenning de transactiemonitoring.

Of helpen het inzicht te vergroten in transactie en klantenbestanden om de verdachte patronen beter te herkennen, zodat we de ‘false positives’ kunnen uitsluiten. Ook op dit vlak houden we ervan vernieuwend te zijn en medeverantwoordelijkheid te nemen. Vanuit onze professie publiceren we ook regelmatig over impact van nieuwe wetgeving of toepassingen van RegTech in de praktijk.

Regulatory & Risk

Voorbeelden van specifieke competenties:
 • Klantintegriteit / Know Your Client
 • Transactiemonitoring
 • RegTech
 • Target Operating Models
 • Risk Control Framework
 • Recovery & Resolution Planning
 • Regulatory Reporting