Expertises - VP&P
Voogt Pijl & Partners
Search Icon
×

Expertises


VP&P ondersteunt de businesstransformatie van banken, verzekeraars, toezichthouders en partijen in de pensioensector.

Improving organisations

VP&P helpt organisaties zich te verbeteren, te vernieuwen en wendbaarder te worden. Wij geloven in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers, waarin we de verantwoordelijkheid delen om businesstransformaties te laten slagen. Wij staan voor innovatieve oplossingen die gedragen worden door de organisatie. Met onze brede expertise en ruime praktijkervaring als ons kompas bepalen we de optimale koers en werken we samen toe naar een uitstekend eindresultaat.

Businesstransformaties vergen vaak zowel een vernieuwing van de besturing en inrichting als het goed inbedden van businessinnovatie en moderne werkwijzen. Agile organiseren, tribe-structuren of de introductie van spotify-modellen. Het zijn actuele thema’s, maar zeker niet de enige manieren om organisaties te vernieuwen. Wij hebben ruime ervaring met verschillende manieren om vernieuwend te organiseren.

Het integreren van organisaties of bedrijfsmodellen en de migratie van klant- en productportfolio’s zijn complexe transformaties, waar vaak ook kostenbesparingen aan gekoppeld zijn. Wij hebben hier veel ervaring mee, net als met de reductie van de kosten van stafafdelingen en de operationele kosten van verwerkende afdelingen.

Wij ondersteunen organisaties ook bij het digitaliseren van hun dienstverlening. Samen onderzoeken we waar de kansen liggen voor nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie, robotisering en data-analytics. Denk aan het digitaliseren van het adviesproces naar klanten. Of transactiemonitoring met artificiële intelligentie die patronen herkent in grote hoeveelheden data. Zo verbinden wij onze kennis van vernieuwend organiseren met disruptieve technologische mogelijkheden. En helpen wij organisaties om de lastige knelpunten tijdens de digitale transformatie te managen. Benieuwd hoe wij onze opdrachtgevers wendbaarder en toekomstbestendiger hebben gemaakt? Bekijk onze cases.

Risk management & Compliance

In de financiële sector is de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving een enorme uitdaging. Druk vanuit toezichthouders, maatschappelijke sentimenten, regelgeving die niet altijd 100% eenduidig is, slechte datakwaliteit, complexe systeemlandschappen, een gebrek aan samenhangende keuzes binnen de organisatie. Er zijn veel factoren die dit deel van businesstransformatie lastig en kostbaar maken.

Wij helpen veel organisaties met actuele thema’s in wet- en regelgeving. Van inzicht krijgen in hun risico’s tot beter sturen op risicobeheersing. En van snel reageren op aanwijzingen van toezichthouders tot het inbedden van effecten van wet- en regelgeving in hun organisatie. Het zijn vraagstukken die niet alleen processen beïnvloeden, maar ook impact hebben op de besturing van de dagelijkse operatie en het gedrag van medewerkers op alle niveaus.

Als programmamanagers organiseren wij regelmatig de remediation: inhaalacties waar de zaken nog niet op orde zijn. Know Your Customer en Customer Due Diligence zijn niet alleen ‘vinklijstjes’ voor het op orde krijgen van bestaande klant- en risicodossiers, maar essentiële elementen in de kernprocessen van banken. Met relevante technologie maken we deze processen toekomstvaster en efficiënter. Wij helpen onze klanten slagen te maken door robotisering in te zetten in de Customer Due Diligence.

Ook vergroten wij het inzicht in transactie- en klantenbestanden om verdachte patronen beter te herkennen en ‘false positives’ te reduceren. Ook hier kiezen we graag voor innovatieve oplossingen en gedeelde verantwoordelijkheid. Meer weten over hoe wij financiële instellingen helpen bij de implementatie van wettelijke vereisten en de verbetering van hun integrale risicobeheersing? Bekijk onze cases.