Business transformatie in de financiële sector

Voogt Pijl en Partners

Ewart van der Steege

“Competition makes us faster, collaboration makes us better”

Ewart (1988) kenmerkt zich in de rol van Management Consultant als een teamspeler die analytisch sterk is en oplossingsgericht te werk gaat.

 

Zijn kracht zit in het snel opdoen van inhoudelijke kennis om vervolgens overzicht en visie te creëren en mensen in de verschillende lagen van de organisatie mee te krijgen. De aanpak die hij hierbij gebruikt is hard op de inhoud en zacht op de relatie (weerstand wegnemen, draagvlak creëren).

 

Ewart komt het best tot zijn recht binnen een dynamische werkomgeving met focus op strategie/change/crisis management. Daadwerkelijk impact hebben, in samenwerking met zijn stakeholderveld en daarnaast de aanwezigheid van ‘the need to perform’ is wat hem drijft.

 

Met zijn actie-, resultaat- en mensgerichte houding houdt hij er van om te werken onder druk en houdt hij van een uitdagend stakeholdersveld waar de vertaling van strategie naar implementatie een centrale rol speelt. Daarnaast maakt hij het verschil door het aanbrengen van creatieve ideeën, klant gericht te werken en het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid.

 

Na zijn studies Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en Master Policy Communication Organisation en Master Business Administration – Management Consulting heeft hij ervaring opgedaan als Operationeel Manager bij een kleine onderneming in crisis. Vervolgens is hij binnen het tweejarig traineeship van Young Colfield in verschillende rollen actief geweest. De rode draad in die rollen speelde steeds procesverbetering en het managen van het stakeholdersveld.

 

De laatste 1,5 jaar heeft hij ervaring opgedaan bij een Nederlandse grootbank, waar hij verantwoordelijk was voor een crisis programma met hoge prioriteit. Ewart droeg verantwoordelijkheid voor de coördinatie en voortgang van het programma. Hij was in deze rol verantwoordelijk voor het verbeteren en verhogen van de efficiency van het proces. Daarnaast was Ewart verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement en fungeerde hij als linking pin tussen business en management.

 

Ewart is sinds juli 2017 in dienst van Voogt Pijl & Partners.

 

Terug
Ewart van der Steege, Voogt Pijl & Partners