Business transformatie in de financiële sector

Voogt Pijl en Partners

Het nieuwe werken en Agile…spaak in het wiel?

Column over een schijnbare botsing tussen ‘Agile organiseren’ en ‘het nieuwe werken’

Consultants van Voogt Pijl & Partners ventileren hun mening, vragen zich dingen af en plaatsen tot aan de zomer twee keer per week kritische noten in een serie columns over het nieuwe organiseren in de financiële sector.

 

Column door  Elvera Holtmüller

 

Enige tijd geleden was  de introductie van de nieuwe schijf van vijf in het nieuws. Dé nieuwe schijf! Niet alleen de visual is ‘anno 2016’ gemaakt, ook de inhoud zou zeer vernieuwd zijn. Na wat onderzoek zijn er zeker wel verschillen te benoemen, maar is het echt nu echt vernieuwend? Volgens mij zit er veel overlap in en zijn de uitgangspunten veelal gelijk, wordt het nu anders uitgelegd en/of weergegeven. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat er ook een aantal elementen is toegevoegd en/of is aangepast. Maar het ‘oude’ gaat dus best samen met het ‘nieuwe’. Mijn veronderstelling bij de aankondiging van de nieuwe schijf was mijn aanname dat het nieuwe, het oude zou vervangen. Maar, niets is minder waar. Zo dacht ik dat het ook zat met het oude ‘nieuwe werken’ en het nieuwe ‘Agile werken’.

 

Het nieuw organiseren wordt steeds meer uitgerold in de financiële sector. Op veel plekken in de organisatie zijn de fysieke elementen van Agile werken zichtbaar: dag start borden, flip-overs met post-its en medewerkers rond deze borden om in 15 minuten de dag of week door te nemen. Allemaal gericht op het stimuleren van samenwerken en doelen behalen.  De dag of week start op een gezamenlijk tijdstip en wordt ook nog op een gezamenlijk moment afgesloten. Geen flexibele tijden meer, geen dagen meer dat er wordt thuis gewerkt. Dan zou je bijna zeggen, gaan we weer terug naar de werkdag van negen tot vijf? Met andere woorden, bijten Agile werken en het nieuwe werken elkaar? Zijn het tegenpolen of kan het prima samen gaan?

 

De afgelopen jaren heeft ‘het nieuwe werken’ zijn intrede gedaan. Bij het nieuwe werken is uitgangspunt dat plaats en tijdsonafhankelijk gewerkt kan worden. Naast de fysieke afwezigheid, gebouwen zijn ingericht op 60% van de aanwezigheid van alle medewerkers, wordt ook op IT gebied het nodige gefaciliteerd. De introductie van Skype zakelijk, Lync en Sharepoints maken het gemakkelijk om op afstand met collega’s samen te werken. Deze fysieke en tastbare veranderingen worden vaak benoemd als gevraagd wordt naar wat het nieuwe werken betekent. Datzelfde geldt voor de manier van Agile werken. Ook daarvan voeren de fysieke aspecten vaak de boventoon. Maar schijn bedriegt, want hoewel fysiek het zeker anders is, zijn de achterliggende principes verbazingwekkend gelijk.

 

Wat vaak vergeten wordt, is dat de gedachte achter ‘het nieuwe werken’ verder gaat dan het faciliteren van fysieke aspecten. Het gaat om een andere stijl van sturing en managen. Het draait om management in plaats van hiërarchische leiderschap.  Het gaat om vertrouwen krijgen en geven. Het gaat om sturen op output in plaats van inspanning. Effectief en gericht samenwerken, ruimte bieden in plaats van regels opleggen. Al deze uitgangspunten gaan ook op als we kijken naar het willen toepassen van de Agile manier van werken. Waarbij ik in het begin dacht, we gaan weer terug naar de werkdag van negen tot vijf, vijf dagen in de week fysiek aanwezig moeten zijn, zit daar deels wel een succesfactor voor Agile werken, maar het hoeft elkaar niet in de weg te staan. Het gaat prima samen. Het al zo bekende fysieke aspect is echter de enige hobbel die genomen moet worden, want velen zijn zo gewend aan het thuiswerken en het op tijd klaar hebben van de 250 gram groenten als het etenstijdstijd is!

 

Lees ook onze eerder verschenen columns:

Olietankers en Speedboten over Agile organiseren in de financiële sector

Racen naar het volgende knelpunt over de balans in het managen van knelpunten voor nieuwe organisatievormen

Het einde van de projectleider nabij? over de toekomst van de projectleider binnen de Agile werkwijze

Ontkoppelen als succesfactor over randvoorwaarden voor nieuwe organisatievormen in de ‘oude ‘wereld’

Nieuwe begrippen vergen nieuwe gedrag over succesvoorwaarden bij de invoering van Agile organisatievormen

Rituelen…nuttig of enkel gekkigheid over de waarde van rituele in het Agile werken

 

Terug
sturing van agile organisaties, agility, zelfsturende teams, vertrouwen