Business transformatie in de financiële sector

Maak onze organisatie wendbaar

Organisaties kunnen agile uitgangspunten als organisatieprincipe hanteren

In de breedte van de sector wordt de snelheid van reageren op vragen van klanten, wet- en regelgeving of marktontwikkelingen een concurrentiefactor. Waar agile principes in de ICT begonnen zijn als werkwijzen bij ontwikkeling, strekt de toepassing zich tegenwoordig verder uit tot het gehele projectenbedrijf en organisatieprincipes.

 

Het wendbaar maken van organisaties vergt het besef dat wendbaarheid en agile niet één op één uitwisselbare begrippen zijn. Er zijn omgevingen die om agile instrumenten vragen, maar andere waar wendbaarheid door andere veranderingen wordt gecreëerd. Daarbij is het cruciaal om naast de meer zichtbare veranderingen (‘Spotifymodel’ of Super 7’s) de minder zichtbare randvoorwaarden niet uit het oog te verliezen.

 

Bij het wendbaar maken blijft er ook voor de grenzen aan de toepassing van agile organisatieprincipes, de maximale belastbaarheid van de productowners, de verbinding tussen zelfsturing en de invloedssfeer (ontkoppelbaarheid) maar zeker ook gedrag, houding, waarden en succesfactoren bij management en medewerkers in het nieuwe samenwerkingsmodel.

 

Download het e-book Scoren met wendbaarheid hier of neem direct contact met ons op.Bekijk bijbehorende cases & expertises


Terug
Agile als organisatieprincipe