Business transformatie in de financiële sector

Identificeer ons besparingspotentieel

Scherp sturen op kosten

Transparantie in het aanbod van (concurrerende) diensten, veranderende tariefmodellen en een verschuivende klantvraag maakt dat financiële instellingen scherp moeten sturen op hun kosten. Op sommige momenten kan dat binnen de relatief veilige setting van continu verbeteren, maar op andere momenten zijn grotere slagen noodzakelijk. Fundamenteler en met grotere directe impact.

 

Voogt Pijl & Partners heeft uitvoerig trackrecord opgebouwd op het gebied van kostenverlaging van de interne bedrijfsvoering. Wij hanteren hierbij vier verschillende invalshoeken: herontwerp primaire processen, reductie ondersteunende diensten, stroomlijnen projectenbedrijf  (portfoliomanagement) en optimaliseren van het dienstenpallet voor de verschillende klantsegmenten (middels client based costing).

 

Vanuit onze ervaring kunnen wij u helpen om bekende valkuilen te vermijden zoals ‘paralysis by analysis’,  het over-analyseren van situaties waardoor je hierin blijft hangen en er geen besluiten genomen worden. U kunt van ons verwachten dat wij u zullen uitdagen om verder te kijken dan slechts marginale verbeteringen aan uw huidige organisatie.

 

Geïnteresseerd in het identificeren van uw besparingspotentieel? Neemt u dan direct contact met ons op.Bekijk bijbehorende cases & expertises


Terug
identificeren kostenbesparingen