Business transformatie in de financiële sector

Integreer onze bedrijfsonderdelen

Druk op efficiënte bedrijfsvoering

Met de turbulentie in de branche, een druk op efficiënte bedrijfsvoering en het herzien van bedieningsconcepten komen organisaties met regelmaat in de situatie dat onderdelen, ketens of processen geïntegreerd worden tot nieuwe eenheden. Een proces dat een mix vereist aan balanceerkunsten tussen beide partijen enerzijds en een bijna militaire precisie anderzijds als de migratie van producten of klanten aan de orde is.

 

Voogt Pijl & Partners heeft expertise om te ondersteunen bij integraties, waarbij voorop staat dat de omstandigheden van de integratie de werkwijze definiëren. ‘Samen de blauwdruk ontwerpen’ zal een andere aanvliegroute kennen dan de ‘product-mapping uitwerken’ die een disciplinerende visie op het vereenvoudigde eindresultaat vereist. Daarnaast is de uiteindelijke migratie van producten en klanten in de nieuwe situatie een delicaat proces waarin oog op klantbeleving, nauwkeurigheid en volledigheid kernsuccesfactoren zijn.

 

Vanuit die ervaring kunnen we u helpen om basale pitfalls te vermijden zoals; het niet expliciet besluiten hoeveel negatieve klantimpact toelaatbaar is, onvoldoende doordenken wat te doen met de ‘restgroep’ in migraties en het onderschatten van de bewegingen die in de klantportefeuille ontstaan door de integratie. We kunnen u ook helpen beheerst naar de nieuwe, vereenvoudigde omgeving van de nieuwe organisatie te migreren.

 

Geïnteresseerd in waar wij uw organisatie in kunnen ondersteunen op het vlak van integraties en een efficiënte bedrijfsvoering? Neemt u dan direct contact met ons op.Bekijk bijbehorende cases & expertises


Terug
Integratie organisatieonderdelen,Verzekeraars, wet herstel en afwikkeling, solvency II, DNB, IDD, verzekeringsdistributie, afm